اخذ استانداردهای لازم برای صادرات تجهیزات نفتی ایران به عراق

عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با بیان اینکه شرکت توسعه پروژه‌های نفتی عراق، مشتری کالای باکیفیت ایرانی شده است، گفت: پیش از این تنها شرکتهای اروپایی موفق به دریافت استانداردها می‌شدند.

به نقل از خبرگزاری مهر، علیرضا کلاهی صمدی، عضو هیأت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: به رغم مشکلات فراوان ناشی از تحریم‌ها، بخش خصوصی موفق به اخذ تائیدیه‌ها و استانداردهای شرکت پروژه‌های نفت عراق شده است و توانسته سهم قابل توجهی از بازار شرکت نفت عراق در بخش تجهیزات صنعت برق را که مربوط به تولیدات سیم و کابل‌های سنگین است را به خود اختصاص دهد.

وی افزود: این درحالی است که کشورهای آمریکا و عربستان با تمام توان برای حذف کالاهای ایرانی از بازار عراق برنامه‌ریزی و از هیچگونه کارشکنی نیز تا به امروز مضایقه نکرده اند.

کلاهی تصریح کرد: سهم داشتن در بازار نفت عراق در شرایط تحریم و مشکلات داخلی موفقیت بزرگی به حساب می‌آید. اهمیت این رویداد از آن جهت است که تا به امروز هیچ شرکت دولتی و خصوصی ایرانی موفق به احراز تائیدیه‌های شرکت توسعه پروژهای نفتی عراق نشده است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت‌ها برای حضور در بازار نفت عراق خصوصاً توسعه زیرساخت و پروژه‌ها با استانداردهای سخت گیرانه‌ای از نظر کمی و کیفی مواجهند و تا به امروز تنها تعداد معدودی از شرکت‌های معتبر اروپایی مجوز حضور در بازار نفت عراق را بدست آورده‌اند.

عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران افزود: بزرگترین وجه تمایز این رویداد این است که بخش خصوصی واقعی توانست در بین رقبای قدرتمند بین‌المللی سهمی در بازار شکننده عراق به خود اختصاص دهد.

کلاهی با اشاره به ظرفیت‌های تولید صنعت سیم و کابل ایران تصریح کرد: با وجود مشکلات عدیده درتولیدات صنعت برق، بخش خصوصی با عرضه کالای با کیفیت و در رده کلاس جهانی، توان حضور در بازارهای بین المللی را دارد. صنعت کابل علیرغم برخوردار بودن کشورمان از امکانات تولیدی و منابع طبیعی ( ۶درصد مس جهان ) مغفول مانده و در باب مقایسه کشور ترکیه بدون داشتن حتی یک معدن مس با بیش از ۲ میلیارد دلار صادارت سیم و کابل در سال بخش قابل توجهی از بازار منطقه و اروپا را تصاحب کرده است . در این بین دولت با سیاست گذاری‌های اصولی و بلند مدت در حمایت از تولیدکنندگان صنعت برق می‌تواند صادرات کالای این بخش را تا ده سال آینده به حدود ۵ میلیارد دلار افزایش دهد.

Sorry - Comments are closed