سند همکاری ایران و عراق نقشه راهی برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی است

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به امضای سند همکاری‌های ۵ ساله ایران و عراق گفت: این سند، نقشه راهی برای همکاری‌های مشترک دو کشور در عرصه مسایل مربوط به بازار کسب و کار، آموزش‌های مهارتی و رفاه اجتماعی است که در توسعه فعالیت‌های اقتصادی دو کشور موثر خواهد بود.

خبرگزاری ایرنا به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت: «محمد شریعتمداری» در پایان سفر دو روزه خود به کشور عراق در تشریح دستاوردهای این سفر، اظهار کرد: سند همکارهای مشترک دو کشور در حوزه روابط کار، رفاه اجتماعی و مهارتی به امضای دو طرف رسید.

وی از جمله مباحث مورد توافق را روابط کار، سه جانبه گرایی، مسایل کارگری و کارفرمایی، تشکیل اتحادیه‌ها و توسعه آنها، ایمنی، حفاظت و بازرسی کار و استانداردهای مربوط به آن خواند و تصریح کرد: بدین ترتیب در طول پنج سال آینده، دو دولت در این زمینه ها همکاری و آموزش های مشترک خواهند داشت.

وزیر تعاون با اشاره به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای اظهار کرد: با توجه به نقش مهارت در کسب و کار دنیا و تغییراتی که در بازار کار آینده مشاهده می‌شود، طبیعی است که همه دولت‌ها به فکر همکاری مشترک برای آموزش مهارتی در عرصه‌های گوناگون باشند.

شریعتمداری خاطرنشان کرد: با توجه به نقشی که علم و دانش در زمینه کسب فعالیت‌های اقتصادی دارد، مهارت از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

وی تاکید کرد: در این سند، همکاری‌های گسترده‌ای در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، تاسیس مراکز تربیت مربیان و مراکزی که در تدوین استانداردها همکاری دارند، بین دو کشور مورد بحث و توافق قرار گرفت.

وزیر تعاون با بیان این که در این سند همکاری، عرصه‌های مشاغل جدید نیز پیش بینی شده که در ۵ سال آینده صورت می گیرد، بیان کرد: برای اولین گام در نجف اشرف، ایجاد مرکز مشترک تربیت مربی و استفاده از مراکز آموزشی موجود به ویژه مرکز تربیت مربی در حوزه تربیت مربیان جهانگردی زیارتی و افزایش سطح استاندارد پذیرایی از زائرانی که از سراسر دنیا به به نجف اشرف مشرف می شوند مورد توافق قرار گرفت.

شریعتمداری همچنین با اشاره به نیروهای جوان از فراهم شدن زمینه‌های تبادل نیروهای مهارت یافته و آغاز همکاری های مشترک در این زمینه خبر داد.

وی با بیان این که قرار بر این شده در اولین فرصت، همکاری‌های سازمان آموزش فنی حرفه‌ای کشور با استان نجف اشرف و در ادامه با کربلای معلا آغاز شود، بیان کرد: برای افزایش سطح استانداردهای پذیرایی از زائران، برخی مربیان در سطوح عالی در ایران آموزش می‌بینند.

شریعتمداری از دیگر موارد توافق یافته را ایجاد مراکز جوار کارگاهی در شهر نجف در عرصه‌های گوناگون، فعالیت‌های خدماتی و گردشگری زیارتی بیان کرد که دو کشور از تجربیات یکدیگر بهره خواهند برد.

وزیر تعاون با اشاره به حوزه رفاه اجتماعی تصریح کرد: در این زمینه نیز دو کشور توافق کردند که با مجامع خیریه همکاری داشته باشند و به تاسیس مراکز خیریه کمک و از تجربیات دو جانبه استفاده کنند و توان‌یابان نیز آموزش های لازم را ببینند.

شریعتمداری تاکید کرد: در حوزه‌های بیمه‌های حمایتی و اجتماعی هم همکاری‌هایی بین دو کشور به وجود خواهد آمد.

Sorry - Comments are closed