زمینه های سرمایه گذاری بخش خصوصی ایران در عراق به روایت رایزن بازرگانی ایران

رایزن بازرگانی جمهوری اسلامی ایران در عراق با تشریح زمینه های سرمایه گذاری بخش خصوصی ایران در عراق و برخی ظرفیت های صنعتی این کشور گفت که بیش از 440 نوع کالای صنعتی در عراق تولید می شود.

به نقل از خبرگزاری ایرنا، «ناصر بهزاد» در حاشیه اولین نمایشگاه تولیدات صنعتی عراق در بغداد گفت: کشور عراق در دو بخش ایجاد ظرفیت جدید و احیای ظرفیت های بلااستفاده صنعتی برنامه ریزی کرده است و هم اکنون فرایند صنعتی شدن را دنبال می کند.
وی ابراز داشت که تنوع خوبی در تولیدات صنعتی عراق ایجاد شده است اما فرصت های قابل ملاحظه ای برای تکمیل این زنجیره از سوی شرکت های ایرانی وجود دارد که بخشی از آن در قالب تامین مواد اولیه و بخشی نیز در قالب همکاری مشترک فنی و مالی قابل پیگیری است.
بهزاد یاداور شد که مدل همکاری بخش صنایع عراق عمدتا در ساختار دولتی عراق شکل گرفته و همکاری بخش خصوصی می تواند دربستر ارتقا بهره وری و اقتصادی شدن تولیدات انجام پذیرد.
رایزن بازرگانی ایران در عراق همچنین گفت: تولید انواع لوازم یکبار مصرف پزشکی، انواع پوشاک، سیمان و برخی مصالح ساختمانی مانند آجر، شن و ماسه، انواع لاستیک و تایر خودرو، فرش و تابلو فرش، آب معدنی و آبمیوه، دستگاه های کنتور برق و تجهیزات الکترونیکی، دکل و ترانس های برق، محصولات بهداشتی، شکر، پلاستیک، لوله پلی اتیلن، دارو، ساندویچ پنل و …از جمله تولیدات مهم عراق است.
بهزاد اشاره کرد : این تولیدات بغیر از محصولاتی است که توسط واحدهای بخش خصوصی عراق در حال برنامه ریزی است.
بهزاد درخصوص وضعیت تولید سیمان عراق نیز گفت در حال حاضر ظرفیتی معادل حدود ۲۰ میلیون تن ایجاد شده و تا دو برابر نیز پیش بینی شده اما با توجه به مهیا بودن خطوط و نیاز به نوسازی صنعتی بویژه در بخش توسعه و نگهداری امکان همکاری های مشترک با محوریت وزارت صنایع عراق وجود دارد.
رایزن بازرگانی ایران در عراق اشاره داشت دو شرکت اردنی و عراقی در سال های گذشته مجوز سرمایه گذاری تولید سیمان را داشته اند و امروز در شرایط برقراری ثبات بدنبال استفاده حداکثری از این فرصت هستند و امسال نیز در ماههای اخیر یک مجموعه ایرانی در میسان موفق به اخذ مجوز واردات کلینکر برای تولید سیمان شد.
بهزاد ابراز اطمینان کرد حضور مستقیم شرکت های توانمند ایرانی برای تولید در عراق بویژه در محصولاتی که هنوز نیاز بازار عراق است می تواند اثرات مثبتی برای این شرکت ها و نیز اقتصاد دو کشور داشته باشد.
گفتنی است گزارش های متعدد حاکی از اهتمام ویژه شرکت های بزرگ بین المللی و اروپایی به بازار 37 میلیونی عراق در دوران پساداعش است.
براساس گزارش های رسانه ای، حجم مبادلات غیر نفتی ایران و عراق در سال 1395 حدود 8 میلیاد دلار بوده است.

Sorry - Comments are closed